Autorijles opleiding   {tijdelijk doorverwijzing naar Verkeersschool KEMP}

Tel 0320-218080

Hiervoor wordt u thuis opgehaald en thuis gebracht.

De opleiding bestaat uit een juist aantal geplande lessen, afsluitend met een CBR -examen.

Het is ook mogelijk in uw opleiding om een T.T.T. (Tussen Tijdse Toets) af te leggen. Deze toets kunt u vergelijken met een proefexamen en u legt deze op ongeveer 2/3 van uw rijopleiding af. Hiervoor kunt u vrijstelling van uw bijzondere manouvres  krijgen op uw examen. De CBR-examinator maakt hierbij ook een verslag van uw rijprestaties, met de nodige punten waar nog aandacht aan besteedt moet worden tot uw echte examen.

Het is altijd mogelijk om een vrijblijvende proefles voor de auto te nemen of om cadeau te doen, bij pakketten is geen retourbetaling mogelijk.

Proefles:  60 min. € 40,-

Losse les: 60 min. € 48- 

Praktijk Examen € 245,-  T. T. Toets € 210,-

 

Motorrijles opleiding   {tijdelijk doorverwijzing naar VerkeersschoolKemp},

of  [  VERKEERSCHOOL ;VAN ZANTEN te HARDERWIJK ]  0341- 266979

Wilt u goed en vooral veilig kunnen motorrijden, dan moet u de juiste kennis en vaardigheden aanleren. Dit is nodig, omdat u als motorrijder veel kwetsbaarder bent dan een bestuurder van een auto.

Vanaf 19 januari 2013 zijn er 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A gekoppeld aan het motorvermogen van licht tot zwaar.

A1 = tot 11 kw (+/- 125 cc)

A2 = tot 35 kw (+/- 250 cc)

A = onbeperkt

Als u 18 jaar bent  begint u altijd met het lichtste rijbewijstype A1, maar lessen is al vanaf 17 jaar mogelijk.  Het examen mag pas op 18 jarige leeftijd afgelegd worden.

Vanaf 20 jaar mag u gaan voor rijbewijs A2, direct instromen vanaf 1-1-2014

Voor het zwaarste motortype moet u 24 jaar zijn om praktijkexamen te doen. Heeft u geen rijbewijs A2 dan moet u minstens 24 jaar zijn om op een zware motor te mogen rijden.Of met 22 jaar code 80 rijbewijs is het ook mogelijk op een zware te rijden (begrenst), en hoeft u niet op uw 24e niet opnieuw examen te doen, voor onbegrenst.

In het algemeen heeft u ongeveer 14 – 20  praktijk uren nodig voordat u motor examen kan doen. Dit praktijk examen bestaat uit 2 onderdelen:

* (AVB) Algemene Voertuig Beheersing.

* (AVD) Algemene Verkeers Deelneming.

Voor het tweede examen (AVD) moet u het motortheorie hebben behaald. Daarvoor hebben we een boeken pakket en/of cd-rom met proefexamens of een internet uren kaart.

Het is altijd mogelijk om een vrijblijvende proefles voor de motor te nemen of om cadeau te doen, bij paketten is geen retourbetaling mogelijk.

Proefles:  90 min. € 60,-

Losse les: 60 min. € 54,- 

Praktijk Examen  AVB € 145,- Praktijk Examen AVD € 245,-

 

Bromfiets certificaat { tijdelijk doorverwijzing naar Rijschool Gerda }

Tel  06 454 924 96

Om het bromfietscertificaat (cat. AM ) te halen moet u bij het CBR een theorie en praktijk examen afleggen. Het theorie examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen waarvan er minstens 44 goed beantwoord moeten worden.                                                                                             Na het volgen van aan aantal praktijk uren wordt het praktijk examen afgelegd.

Opfriscursus ouderen

Wanneer u begeleiding wil om uw rijvaardigheid te verhogen of voor een herkeuring moet , kunt u een verkorte

theorieondersteuning krijgen en daarbij behorende praktijkuren zonodig inplannen.